Despre

Politica Pe Podium vine să creioneze silueta politicii și să introducă noi standarte, pe cele moldovenești, unde 90-60-90 nu este rețeta ”teatrului” politic autohton. Despre cum este politica și cum ea ar trebui sa fie în Republica Moldova este miezul în jurul căruia se va coagula ”umplutura” blogului Politica Pe Podium.

Ideea de a juca rolul de designer politic, s-a născut din pasiunea ce o am pentru arta politică, care,  este un laborator de creație al oamenilor politici. Ce este arta politică în Republica Moldova? Pentru unii, adevărul ei stă în știința guvernării înțelepte, pentru alții – politica este arta de a distinge dușmanii de prieteni ( cu toate că în politică nu există noțiunea de dușmani, ci adversari, oponenți, iar cît despre prieteni – politicienii ar răspunde în cor că nu-i poți distinge pe aceștia de primii). Ceea ce au constatat politicienii noștri însă, este că arta politică este arta șantajului( asta dacă ar vrea să fie sinceri) – însă e timpul să facem Politica, nu Politică.

”Există diverse rațiuni pentru care artele, în toate formele și producțiile sale oferă acel loc de unde putem observa și înțelege aspecte ale vieții politice, așa cum nu am putea s-o facem, probabil, în nici un alt mod”                                                             Girma Negash

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s